Pakkasin keskiviikkona kamppeitani Jyväskylän viikonloppureissua varten. Täysin kyllästyneenä ison tavaramäärän raahaamiseen, päätin tällä kertaa ottaa mukaan vain yhdet kengät. Valinta ei ollut ollenkaan vaikea, sillä Vagabondin vaaleanpunaiset nahkaiset tennarit todistivat viime keväänä sopivansa aika tasan kaiken kanssa!

IMG_1019

Kenkä-raukat näyttivät kuitenkin aika nuutuneilta viime kevään uurastuksen jäljiltä, joten päätin vähän huoltaa niitä, ennen syksyn koitoksia. Pyyhin nahkapinnan puhtaaksi ja suihkutin nahan suojausainetta pintaan. Tästä huolimatta tennareiden ulkoasu oli edelleen nuhjuinen, sillä pohjien kumireunat olivat tahriintuneet melkein mustiksi.

IMG_1023

Onneksi mieleeni juolahti eräs monen vuoden takainen keskustelu, jossa mieheni sisko sanoi kynsilakanpoistoaineen olevan paras keino tennareiden pohjien kirkastamiseen. Niin vähäistä on tennareiden käyttöni aiemmin ollut, että nyt oli ensimmäinen kerta, kun jouduin laittamaan tämän niksin testiin ja uskokaa pois, se toimi paremmin kuin hyvin!

IMG_1025IMG_1026

Kynsilakanpoisoainetta vanulapulle vaan ja ihan hennolla pyyhkäisyllä kaikki lika tarttui vanulappuun. Edes yhtään hankaamista ei tarvittu! Vaikka juuri hetkeä aikaisemmin olin yrittänyt jynssätä rätillä ja Fairylla tuhruja pois saamatta minkäänlaisia jälkiä pinttyneeseen likakerrokseen. Ja pohjien siistimisen vaikutus tennareiden siisteyteen oli minun mielestä huomattava.

IMG_1024

Onko tämä teille kaikille muille jo ihan tuttu juttu ja itsestäänselvyys? Luultavasti on, mutta mulle tämä oli kyllä upouusi ja täydellinen ahaa -elämys. Sen verran viellä muistutan, että olettehan varovaisia sen suhteen, ettette pyyhi tai varsinkaan hiero niitä kankaisia (minun tapauksessani nahkaisia) osia sillä kynsilakanpoistoaineella. Vaikkei yhdestä kerrasta sen suurempaa vahinkoa tapahdu, on kynsilakanpoisoaine (erityisesti tuo x-tran, lähes puhdasta asetoonia oleva) sen verran tujua tavaraa, että saattaa saada vahinkoa aikaan tekstiileissä tai nahassa.

Kyllä nyt kelpaa taas tepastella puhtoisilla tennareilla! Aiotko kokeilla tätä itsekin, vai oliko tosiaan ihan old news?