Jos se on vielä jollekulle jäänyt epäselväksi, niin tykkään leipoa. Lisäksi tunnun haksahtavan leipomistrendeihin aika urakalla. Ensin muodissa taisi olla kuppikakut (kuppikakkukirja, check!), sen jälkeen muotiin tuli macaronit (macaronkirja, check!), niiden jälkeen kakkutikkarit (kakkutikkarikirja, check!) ja uusimpana muotivillityksenä ovat tulleet whoopiet (whoopie-kirja, check!).

IMG_8241IMG_8244

Whoopie pie -kirjan löysin Suomalaisesta kirjakaupasta muutama kuukausi sitten, mutta vaivauduin kokeilemaan niitä ensimmäisen vasta tällä viikolla. Valitsin kirjasta yhden reseptin ja ainesten puutteessa sitten hieman sovelsin niin, että niistä tuli mansikka-lime-suklaa -whoopieita (miten se oikein taipuu?).

IMG_8247IMG_8246

Kirja on täynnä ihania reseptejä ja en malta odottaa, että pääsen kokeilemaan niitä lisää. Ainakin noita ihania nomparelleilla koristeltuja tutti-frutteja on testattava piakkoin! Nämä ensimmäiset olivat ainakin ihan uskomattoman herkullisia. Eilen aloitettu epäonnistumisten sarja kuitenkin vähän jatkuu. Kaikista whoopie-kekseistä ei nimittäin tullut läheskään pyöreitä. Enkä oikein tiedä, mitä voisin tehdä toisin, ettei jatkossa kävisi näin... hmmm...

IMG_8249IMG_8250IMG_8254

Sen vuoksi harmistuin, enkä ottanut yhtään kuviakaan edes valmiista tuotoksista. Mun on pistettävä aivohiiri (vielä yläasteella selvisi, että se sana onkin oikeasti aivoriihi....) pystyyn ja mietittävä miten saan niistä pyöreitä. 

Oletteko koskaan koittaneet whoopieita? Tai muita treni-leivoksia? Jos ei omista, eikä aio hankkia whoopie kirjaa, niin suosittelen kurkkaamaan reseptejä internetin ihmeellisestä maailmasta. Ainakin Kinuskikissalla oli whoopie-resepti kolmella eri täytevaihtoehdolla!

Ps. viikonlopun kiireiden vuoksi kokeilin elämässäni ensimmäistä kertaa postauksen ajastamista.. toimiikohan tämä? Jos näätte tän, niin toimi!