Kuu arskoista kesään,
puoli kuuta sheivauksesta,
balleriinoista vähäsen,
bikineistä ei päivääkään.

IMG_8355

Aurinkolasien käyttöön ottaminen on mulle selkeä kevään merkki. Asfaltti on kuiva ja lähtee huristelemaan jonnekkin autolla ja aurinko paistaa niin kirkkaasti, että aurinkolasit täytyy laittaa päähän. Silloin tietää, että talvi alkaa olla ohi ja kesä tuloillaan.

Aloin huvikseni miettiä muita kevään merkkejä omassa toiminnassani ja tajusin, että vähän aikaa sitten on alkanut myös säärien sheivaaminen - selkeä kevään merkki sekin! Ei kai niitä kukaan viitsi talvella sheivailla, kun ei kukaan kuitenkaan näe, onko ne sileät vai ei? Balleriinat ilman sukkahousuja on myös semmoinen hetki, jota kovasti odotan. Ja bikineissä kekkuloiminen ainakin takaa kesän. Tällä mittapuulla kesä on ensi tiistaina, koska talviturkki pitää heittää joka vuosi vappuaattona!

IMG_8357IMG_8349IMG_8352

En ole varsinaisesti tietoisesti alkanut panostaa laadukkaaseen tavaraan ja vähentää halvemman ja heikomman ostamista. Niin on kuitenkin muutamissa jutuissa käynyt. Esimerkiksi jokakesäinen halppislasien hamstraaminen loppui, kuin seinään viime keväänä, kun sain ensimmäiset merkkiarskani.

IMG_8353IMG_8356

Mun ihana täti vieraili viime keväänä luonani Roomassa ja antoi mulle synttärilajaksi kokemuksen: "Marssia Guccille ja ostaa sieltä jotain". Siitä päivästä lähtien mulla on ollut Guccin aurinkolasit sydänlogolla, eikä sen jälkeen muita arskoja ole tullut kaipailtuakaan. Möin muutamat vanhatkin jo eteenpäin.

En tiedä onko merkkilasit oikeasti sen laadukkaampaa materiaalia, kuin halvemmatkaan, mutta uskallan rehellisesti myöntää, että sen lisäksi, että nämä lasit sopii mun mielestä mun päähän ja tyyliin, on ne mun mielestä erityisen hienot siksi, että niissä on Guccin logo. Onhan se nyt herranjestas aika siistiä!

Onko kukaan muu hurahtanut merkkilasien koukuttavaan maailmaan?