Jyväskylän Viherlandiassa sijaitseva Iittalan tehtaanmyymälä menee huomenna remonttiin. Remonttimyynnin vuoksi Iittalalla oli aikamoisen hurjat remonttimyynnit. Koko viikon kaikki tuotteet oli -50% alennuksella ja tänään viimeisenä remppa-alepäivänä kaikki tuotteet oli hurjaan -70%:n alehintaan myynnissä. Toki monet suosituimmat jutut, kuten eilen hehkutetut Essence -lasit oli loppunut pikavauhtia, mutta paljon tavaraa siellä oli vielä jäljellä. Erityisesti paljon jäljellä oli aterimia ja Aalto-maljoja ja kippoja.

IMG_7295

Aika paljon näkyi kovemmankin luokan sekoamisia, joissa koriin oli rahdattu ties mitä ja ostosten loppusumma oli monia satoja euroa. Eipä sillä, jos keräilee vaikka Paratiisi astiastoa, niin kivampihan niistä lautasista on maksaa 250 euroa, kuin tuplasti samat. Mutta helposti olisi voinut mennä siihen naruun, että tässähän säästää rahaa, kun ostan vielä nämä. Kröhöm, ei kysytä sitten multa paljonko mulla meni tonne rahaa, eihän? Onneksi äiti oli yllyttämässä ja lahjoi näillä jutuilla vähän lastaan, joten ihan kaikki ei omasta pussista mennyt.

IMG_7298

Itse olen kuitenkin äärimmäisen tyytyväinen omiin löytöihini. Ostin kuusi kappaletta Joulukylä mukeja joululahjaksi saatujen lusikoiden kaveriksi (ne mukit maksoivat nyt 6 euroa kipale, eli kolmasosan alkuperäisestä!), Kesäkeittiö emalikattilan, lisää Koko kippoja xs kokoisina ja meille pari kappaletta Taika -mukeja. Ne on vaan niin ihania ja isoja ja merkitsee mulle luksusta. Lisäksi ostin vähän valmistujaislahjoja ystäville ja äitillekin yhden ihanan lahjan.

IMG_7296

Iittala ja Arabia on vaan mun suuria rakkauksia. Eilen just tuumasin, että rakastaisin varmaan ihan mitä vaan, jos siinä vaan jompi kumpi noista merkeistä lukisi pohjassa. Ei vaineskaan. Esimerkiksi ruusukuvioisesta Kokosta en tykkää ollenkaan, vaikka se on vaaleanpunaistakin - ajatella!

Tykkäättekö te näistä suomalaisita lasi- ja keramiikkajäteistä? Onko joku muu ihan heikkona ja mitä keräilette tai mikä on teidän lemppari sarja?

Niin, ja miksiköhän aina puhun Iittalan tehtaanmyymälästä ja sanon käyneeni Iittalalla ostoksilla, vaikka kaikki nuo munkin ostokset (äitin lahjaa lukuunottamatta) oli virallisesti kyllä Arabiaa. Heh. Iittalasta vaan tulee silti aina puhuttua.