Tänään ajattelin turista vähän päällyslakoista. Tai no, ihan oikeasti kyse on pikakuivattajasta. Seche Vite pikakuivattaja tuntuu olevan monenkin kynsifanaatikon parissa suorastaan kulttimaineessa. Myös Ostolakossa blogin Virve on kirjoittanut tästä pikakuivattajasta, kehuja jaellen hänkin! Pikakuivattajan ideahan on se, että kirkas päällyslakka levitetään viellä kostean kynsilakkakerroksen päälle, ja pikakuivattaja pureutuu kerroksen sisään, kuivattaen sen nopeasti kosketusta kestäväksi ja myös normaalia nopeammin kolhuja kestäväksi.

IMG_6345IMG_6346

Sitä en voi kyllä itsekään kieltää, etteikö kerros Seche Viteä kuivattaisi lakkakerrosta pikaisesti ja ihastuksen huokaus kuinka kauniin kiiltävän pinnan se kynnelle tekeekään! Siis paljon kiiltävämmän kuin mitkään meikäläisen ennen käyttämät päällyslakat. Yleensä kynsilakat alkavat lohkeilemaan kärjistä, ja sitten lakat menevätkin vaihtoon. Seche Viten kanssa ei kärkien lohkeiluongelmaa ole! Mutta sitten tulee iso ja painava mutta.

IMG_6332

Kynnet saattaa mennä yhdessä päivässä täydellisistä tällaisiksi, ilman, että teen mitään erityistä.

Kynnet pysyvät täydellisessä kunnossa muutaman päivän ajan ja sitten ne lakkaukset alkavat raksahtelemaan irti! Siis ihan kokonaisina! Olen siirtynyt Sechen käyttöön viime syksynä, ja muistan vieläkin ensimmäisen kerran, kun se tapahtui. Se oli itseasiassa samoihin aikoihin, kun olin aloittanut blogin kirjoittamisen. Olin ollut viikonlopun juontamassa cheerleadingin SM-karsintakisoja. Kisat loppuivat sunnuntaina, joka sattui olemaan myös isänpäivä. Olin lakannut itselleni kauniit, kisojen turkoosiin väriteemaan sopivat kynnet. Kisojen jälkeen hain isoveljeni kyytiin ja suuntasimme vanhempien luokse isänpäivää juhlistamaan. Ajoin autoa, kun yhtäkkiä rääkkäisin, että miten multa puuttuu yhdestä kynnestä kynsilakka?! Veljeni sanoi, että siihen hän ei kyllä osaa vastata.

En vielä silloin osannut käsittää, että se oli raksahtanut irti, mutta myöhemmin sitä tapahtui aina vaan uudestaan ja kerran sitten näinkin, kun irti raksahtaneet lakkaukset jäivät keittiönpöydälle. Haluan suojella kynsiäni ja käytän aina myös aluslakkaa. Samalla, kuin ostin Vite -putelin, ostin myös samaisen merkin aluslakan. Voiko olla, että nämä kaksi tuotetta yhdessä käytettynä aiheuttavat sen, että lakat pysyvät kauniina pari päivää, ja sitten jotenkin irtoavat kynnestä niin, että pieninkin kolaus kopsauttaa koko lakkauksen irti? Jos on näin, niin miten voi olla mahdollista, etteivät saman merkin alus- ja päällystotteet pelaa yhteen?

IMG_6331IMG_6334

En ole löytänyt mistään blogista syytä tähän, tai nähnyt, että jollain muulla olisi ollut samanlaisia kokemuksia. Oletteko te käyttäneet Secheä? Tai törmänneet jollain muulla merkillä sanamlaiseen ilmiöön? Tahtoo vastauksia, joita en millään meinaa löytää. Pikkaisen vaan meinaa jo hermoa kiristää. En haluaisi ihan hukkaan noin täyttä aluslakkaakaan heittää, ja en haluaisi tuosta Vite pikakuivattajastakaan luopua, koska se ei ole karmean tuoksuinen (niinkuin muut pikakuivattajat yleensä on), se kuivattaa oikeasti nopeasti ja se jättää kauniin kiillon. 

Voi näitä elämän suuria pulmia!