Haluaisin yrittää pitää blogitekstit otsikoineen mahdollisimman paljolti suomenkielisenä, mutta tällä kertaa englanninkielinen tv-sarjan nimi Come dine with me kuulosti niin paljon paremmalta kuin suomenkielinen versionsa Arvostele mun illallinen. Saa toki suorittaa kriittisiä arvioitakin, jos haluaa. Ruokalistalla olisi siis karjalanpaistia!

IMG_6752IMG_6740IMG_6750

Karjalanpaisti
n.800g karjalanpaistilihoja
n.3 porkkanaa
sipulia
2 laakerinlehteä
8 maustepippuria
suolaa
vettää

IMG_6761IMG_6736IMG_6724

Työvaiheet
1. Ruskista lihoja pikaisesti pannulla
2. Laita kannelliseen uunivuokaan lihat, ronskisti pilkotut porkkanat ja sipulit (tosin minä en tykkää, joten en laittanut). Heitä sekaan mausteet eli kokonaiset pippurit, laakerinlehdet ja reilu teelusikallinen suolaa.
3. Lisää vuokaan vettä niin, että lihat ja porkkanat peittyvät nippa nappa.
4. Laita kansi päälle ja vuoka 150 asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi.

IMG_6760IMG_6763IMG_6764IMG_6734

Tarjoile karjalanpaisti kauniin kattauksen, keitettyjen perunoiden, itse tehdyn puolukkahillon ja raikkaan salaatin kera. Salaatinkastikkeen voit tehdä murskaamalla kuppoon yhden valkosipulinkynnen, lisäämällä loraukset balsamicoa ja oliiviöljyä (omani on kroatiasta tuotua, nam!) ja vähän suolaa ja mustapippurijauhetta. Sekoita ja kaada salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

IMG_6728IMG_6726IMG_6727IMG_6766

Vaikka tuo kattaus viinilaseineen, servietteineen (ovat muuten myös H&M homea!) ja kynttilöineen oli äärimmäisen ihana ja haluankin kertoilla niistä arjen ihanista asioista, haluan myös, että tää blogi on aito ja rehellinen. Ja meidän elämä ei tosiaan ole pelkkiä idyllisiä kynttiläillallisia. Nytkin vaivauduin ensimmäistä kertaa liian moneen päivään ylipäätään kattamaan astiat pöytään. Ja asuni tällä romanttisella kynttiläillallisellahan kootui villahousuista, villasukista ja isin vanhasta fanelli paidasta. Ja hiukset oli niin likaiset, että olisi voinut luulla, että tulin just suihkusta. Että sellaista. Sellaista se on täällä sairastuvan romanttisella illallisella.

Vaikkei elämä ole täydellistä, niin saahan siihen koittaa tuoda vähän jotain ekstra-ihanuutta, eikö vaan? Tällä kertaa se oli kiva illallinen!