Törmäsin lehmitytön pikkuleipin, eli cowgirl cookieseihin ensimmäisen kerran jo lähemmäs pari vuotta sitten. Cowgirl cookies resepti on siis alunperin Bakerella -sivustolta. Poimin jo silloin reseptin ylös, mutta sain aikaiseksi toteuttaa tämän suloisen lahjaidean vasta tänä syksynä, kun menin Helsinkiin juhlimaan ystäväni tupaantuliaisia.

IMG_2933
Näissä pikkuleivissä on siis ideana se, että suloiseen purkkiin kasataan herkullisten keksien ainekset. Lahjan saajan ei tarvitse tehdä muuta, kuin kipata ainekset purkista kulhoon. Lisätä yksi muna ja vähän pehmeää margarinia, sekoittaa ainekset, pyöritellä palloja ja paistaa herkulliset pikkuleivät. Tosin ystäväni sanoi, että purkki on niin suloinen koriste keittiöön, ettei hän raaski niitä pikkuleipiä tehdä!

Pikkuleipien tarpeet ovat siis:
lasipurkki, tilavuus 1 litra
3,2dl vehnäjauhoja tasoiteltuna mittakippoon 

1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
2,4 dl kaurahiutaleita
1,75 dl  suklaakarkkeja
1,75 dl rouhittua leivontasuklaata
1,2 dl fariinisokeria
1,2 dl sokeria
0,8-1,2 dl murskattuja cashew-pähkinöitä

IMG_2922Suklaakarkkeja ja pähkinöitä voi valita vapaasti, kunhan tilavuus on oikea, muuten. Tärkeää on näiden pakkaamisjärjestys, jotta kerrokset eivät valuisi sekaisin vaan pysyisivät erillisinä. Järjestys on siis: kuivien aineiden seos (vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe, suola), kaurahiutaleet, suklaakarkit, suklaarouhe, fariinisokeri, sokeri ja pähkinämurska. Päällimmäiseksi tulevaa pähkinämurskaa tulee niin paljon, että purkki tulee ääriään myöten täyteen. Aineilla ei ole tarkoitus olla tilaa hievahtaakaan, kun purkki on suljettu.

EDIT// unohtui tietysti kirjata tähän, että purkin mukaan laitetaan ohjeet keksien valmistamiseen: lisää purkin aineisiin yksi kevyesti vatkattu muna, 1,2 dl hieman sulanutta margariinia, sekoita ainekset, pyörittele palloiksi ja paista uunissa 175 asteessa noin kymmenen minuuttia!

IMG_2920
Vuodenajan ja tilaisuuden mukaan voi suklaakarkkien väriä vaihdella mieleisekseen. Tämä on mukava idea vaikka jouluksi. Minä ainakin tykkään antaa ja saada persoonallisia lahjoja!